I samarbejde med Det Kongelige Akademi - Klyngen for Boligforskning og Arkitektskolen Aarhus inviterer FBBB til Temadag: Hvad kan vi lære af økolandsbyerne?
I Danmark forbruger vi i dag fire gange mere end vores andel af Jordens ressourcer. Siden 1960’erne er størrelsen på parcelhuse fordoblet til trods for, at cirka 40% af de danske huse nu bebos af enlige. Samtidig som vores boliger er blevet mere energieffektive, er det samlede energiforbrug paradoksalt nok steget. Vi fylder vores hjem med ting, gadgets og overflødigt spildplads, mens stadig flere oplever ensomhed og isolation. Så hvornår er nok nok?
I Danmarks økolandsbyer ligger en guldgrube af viden gemt. Pionerer har i mere end 40 år vist, hvordan man kan skabe små, fritstående huse med lokalt høstede, biogene materialer; fremme fællesskaber og sociale vedligeholdelseskulturer. Samtidigt planlægges og bygges nye økolandsbyer rundt omkring i landet. De gør sig nye erfaringer og udvikler nye brugbare løsninger. Med en tilstrækkelighedens logik, æstetik og økonomi rummer økolandsbyer konkrete metoder til at gentænke, hvordan vi bor, teknisk og kulturelt.
Tilstrækkelighed handler ikke om afsavn, men om at genopdage kvaliteten i det enkle og det nære. At finde værdi i nøjsomhed. Vi inviterer til en samtale om det tilstrækkelige fremfor det overflødige. At leve med livskvalitet, stolthed og tilfredshed på færre kvadratmeter. At finde eller genopfinde den æstetik, som hører til genbrug, biogene materialer og nøjsomhed. At acceptere mindre komfort og deltage i forpligtende fællesskaber.
Se program
Temadagen er gratis for FBBB medlemmer, men kræver tilmelding
Dagen afsluttes med generalforsamling kl. 16.00-17.00 – vel mødt!